Home » , » Seria Mărgelatu (1980-1987)

Seria Mărgelatu (1980-1987)


Colectia Margelatu - 6 Filme

Seria MĂRGELATU este o serie de filme românești istorice de aventuri. Filmele au apărut în perioada 1980-1987, primele trei fiind regizate de Doru Năstase, următoarele două de Gheorghe Vitanidis, iar ultimul film - de Mircea Moldovan. Rolul titular este interpretat de actorul Florin Piersic.

Distributia: Florin Piersic, Marga Barbu,
Ion Marinescu, Iurie Darie, Remus Margineanu,  
Ernest Maftei, Toma Dumitriu, Petre Gheorghiu-Dolj  
   
Adrian Stefanescu, George Motoi, Ion Dichiseanu, Ioana Pavelescu,    
Traian Stefanescu, Dinu Ianculescu, Vistrian Roman, Papil Panduru,    
Sobi Ceh, Teofil Valcu, Constantin Dinulescu, David Ohanesian,    
Jean Constantin, Ion Besoiu, Costel Constantin, Eniko Szilagyi,    
Gheorghe Motoi, Olga Daniela Mateescu, Ovidiu Iulian Moldovan,    
Alexandru Repan, Cardo Negreanu, Jean Lorin Florescu,    
Marina Procopie, Alexandru Arsinel, Marin Moraru...

   
 Drumul oaselor, 155min.    
 Trandafirul galben, 141 min.    
 Misterele bucurestilor, 137 min.    
 Colierul de turcoaze, 132 min.    
 Masca de argint, 148 min.    
 Totul se plateste, 125 min. 

 Descriere:

O comoară rămasă de la Tudor Vladimirescu este ascunsă de un bătrân boier patriot sub albia unui râu. Ea este cauza tuturor aventurilor, a trădărilor şi a falselor iubiri în acest eastern românesc. Un grup de luptători are nevoie de comoară pentru a cumpăra arme pentru revoluţia de la 1848. Boieri patrioţi, boieri hrăpăreţi, actriţe shakespeariene, aventurieri, ţărani hâtri şi, pe deasupra, poliţia timpului (agia) se urmăresc cu peripeţii. „Drumul oaselor”, acest deşert prin care trebuie să treci, creează revelaţii. Aproape nimeni nu este cine pare a fi. Va ajunge comoara la destinaţie? Doar Mărgelatu (Florin Piersic) poate face asta. 

Aventura din Drumul oaselor continuă. Transformarea comorii lui Tudor Vladimirescu în arme a fost făcută la Viena. Odiseea aducerii armelor în ţară, pentru pregătirea revoluţiei de la 1848, continuă. Agatha Slătineanu (Marga Barbu), actriţă dramatică, este agent al poliţiei (agiei), dar şi al diplomaţilor străini la Bucureşti, împotriva conspiratorilor, şi implicit, împotriva lui Mărgelatu (Florin Piersic), pe care vrea să se răzbune. Acum apare, pentru prima dată şi personajul Buză de iepure (Szoby Cseh). 

Acţiunea se mută într-un Bucureşti plin de farmec oriental. Vrăjitoarea Strigoaica, mama hoşilor şi cerşetorilor, conduce din umbră oraşul. E cea mai tare ghicitoare. Lotrii îl prind şi îl judecă pe Buză de iepure pentru că i-a trădat. Mărgelatu dejoacă atentatul asupra domnitorului Bibescu. Nimic nu lipseşte acestei aventuri: bătăi, revoluţie, asasinate, petreceri regale şi dueluri cavalereşti, travestiuri şi urmăriri. Mărgelatu, arestat şi eliberat de Buză de iepure, scapă cu viaţă şi de această dată, chiar şi din mâinile şi ochii unei frumoase blonde. 

Un bancher vienez e răpit, împreună cu fiica sa, în scopul declanşării unui conflict diplomatic. Domnitorul Bibescu făgăduieşte prinderea răpitorilor şi eliberarea ostatecilor în 6 zile. Mărgelatu (Florin Piersic) şi Buză de iepure (Sobi Ceh) primesc această misiune de la societatea secretă şi revoluţionară asupra căreia planează suspiciunea că ar fi implicată. Ca de obicei, pistolul care se unge cu rachiu de anason face minuni în mâna lui Mărgelatu, pe care îl vedem dansând chiar şi greceşte. 

Societatea „Frăţia”, adică cei mai de seamă intelectuali ai vremii, îi roagă pe Mărgelatu (Florin Piersic) şi pe Buză de iepure (Sobi Ceh) să-i ajute să recupereze aurul furat de la boierul Vâlcu (Marin Moraru) de actriţa Agatha Slătineanu (Marga Barbu) şi aşa-zisul bancher Troianoff (Alexandru Repan). Sub anonimatul Măştii de argint, un personaj face dreptate şi apără minele de aur ale ţării de concesiunea cerută de Troianoff. Toţi cred că este vorba de Mărgelatu. Lucrurile devin din ce în ce mai încurcate, aventura abundă în cafturi şi trădări, împuşcături şi revelaţii, manele şi ţigănci frumoase. Şi Buză de iepure are parte de o mare surpriză. 

Un preot catolic trimis de Lamartine să ajute revoluţia română vine la societatea “Frăţia”. Lui Mărgelatu (Florin Piersic) i se pare de la început suspect...  
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2015 Colectia ta de filme
Distributed By Gooyaabi Templates